SLWF-01pro univerzális Wi-Fi-s (ESPHome) USB vezérlőmodul légkondícionálók Home Assistant / Domoticz / OpenHAB integrációjához és webes vezérléséhez

4 802Ft + Áfa

SLWF-01pro univerzális Wi-Fi-s (ESPHome) USB vezérlőmodul légkondícionálók Home Assistant / Domoticz / OpenHAB integrációjához és webes vezérléséhez

27 készleten

Cikkszám: 066123cc8c4b Kategória:

Az SLWF-01pro egy univerzális Wi-Fi-s okos vezérlő modul, amely kifejezetten hagyományos légkondicionálók okosotthon rendszerekhez való integrációját támogatja. 
A modul gyárilag ESPHome firmware-rel van felszerelve, segítségével a kompatibilis légkondícionálókat például Home Assistant, Domoticz és OpenHAB nyílt forráskódú okosotthon központokhoz lehet integrálni, majd onnan vezérelni. 

Kompatibilitás: 

Kompatibilis légkondícionálók:
Az SLWF-01pro kompatibilis számos légkondicionáló márkával, amelyeknek a vezérlését a Midea gyártja. A gyártó tesztjei szerint többek között kompatibilisek a következő gyártók: ActronAir, Airfel, Alpine, Artel, Ballu, Beco, Bluestar, Bosch, Bryant, Carrier, Comfee, Electrolux, Galactic, Idea, Inventor, Kaisai, KeepRite, Kentatsu, KoolKing, Lennox, Midea, MaxiCool, Mirage, Mitsui, Mr.Cool, Neoclima, Nippon, Olimpia, Olmo, Pioneer, Pitsos, Qlima, Rotenso, RoyalClima, Samsung, Senville, Simando, Toshiba, Vestfrost, Zanussi.A teljes lista folyamatosan bővül, mivel a Midea gyártmányú készülékek számos márkanév alatt kerülnek forgalomba.Megjegyzés: nem garantált, hogy a felsorolt márkák minden típusa kompatibilis a modullal. A Home Assistant közösség által tesztelt, kompatibilis típusok listája itt tekinthető meg: https://community.home-assistant.io/t/midea-a-c-and-esphome-component-list-of-all-known-working-models-and-manufacturers/320784
Egyéb lehetséges integrációk ezzel a modullal (a firmware-t a felhasználónak kell generálnia):

Daikin légkondicionáló nyílt forráskódú modifikáció – elérhető itt és itt ESP8266 firmware-hez.
Haier klíma ESPHome – elérhető itt.
AUX légkondicionálók – elérhető itt.

Okosotthon rendszer kompatibilitás: A modullal zökkenőmentesen integrálhatóak a kompatibilis klímák a Home Assistant okosotthon rendszerbe, ami lehetővé teszi, hogy helyi automatizációkat és távoli vezérlést valósíts meg anélkül, hogy külön alkalmazásra lenne szükség. (A terméknek nem része a Home Assistant rendszert futtató központi egység.)A modul használható más okosotthon rendszerekkel is, pl. Domoticz és OpenHub. 

Főbb tulajdonságok és jellemzők:

Vezérlési lehetőségek:

a. Az eszköz rendelkezik egy saját lokális webes felülettel, mely ugyanazon helyi hálózatra csatlakoztatott telefonról vagy PC-n levő böngészőből érhető el. Innen is lehetséges a légkondicionáló vezérlése böngészőn keresztül. Ez különösen hasznos, ha nem szeretnéd integrálni a rendszert más platformokkal, vagy gyors hozzáférést szeretnél.b. Az eszköz Home Assistant integrációt követően a HA felületéről és app-jából is vezérelhető, valamint Home Assistant automatizációkba is beköthető. A Home Assistant integráció teljesen automatikus (AutoDiscovery funkcióval).

Nyílt forráskódú firmware és testreszabhatóság:
A gyárilag telepített ESPHome firmware lehetőséget biztosít a teljes testreszabásra, így a felhasználók saját igényeik szerint módosíthatják az eszköz funkcióit.
További részletek a kapcsolódó ESPHome komponensről itt találhatók: Midea légkondicionáló ESPHome komponens.Ezen túlmenően lehetőség van különféle nyílt forráskódú megoldások integrálására is, például a Daikin és Haier klímaberendezésekhez, vagy az AUX légkondicionálókhoz.

Egyszerű telepítés és használat:
Az SLWF-01 egy könnyen telepíthető modul, amely gyorsan csatlakoztatható a légkondicionálóhoz. A Home Assistant-ba való integrációhoz külön HA hub és Home Assistant rendszer ismerete szükséges.

Kiterjedt támogatás:
A készülék folyamatos szoftvertámogatást kap, és a gyártó rendszeresen frissítéseket biztosít, hogy újabb klímaberendezésekkel is kompatibilis legyen.

Firmware cseréje: A v2.1 hardver már tartalmaz egy USB/UART átalakítót, így bármikor újraírhatod a modult saját firmware-rel egy Type-C kábel segítségével. 

A következő vezérlők és szenzorok érhetők el:
Kapcsolás:

Üzemmódok: (csak ventilátor, hűtés-fűtés, hűtés, fűtés, szárítás)
Egyedi ventilátor üzemmódok: (csendes, turbo)
Előbeállítások: (eco, boost, alvás)
Egyedi előbeállítás: (fagyvédelem)
Lengési módok: (függőleges, vízszintes, mindkettő)
Csipogó vezérlés

Érzékelők:

Kültéri hőmérséklet
Energiafelhasználás
Páratartalom-beállítás
TelepítéseCsatlakoztasd a légkondicionáló USB portjához.Várd meg, amíg megjelenik az AC wifi hálózat.Csatlakozz a hálózathoz a slwf01pro jelszóval.Nyisd meg a böngészőt, és írd be a 192.168.4.1 címet.A menüben válaszd ki az otthoni wifi hálózatot.Add meg a jelszót, és csatlakozz.