Mr Pitch Edition – okos öntözésvezérlés – éves díj körönként

5 000Ft + Áfa

Únod már, hogy állandóan állítgatni kell az öntözésvezérlődet? Esetleg feleslegesen locsol amikor később amúgyis várható eső? Szeretnél egy rendszert, ami automatán állít mindent helyetted? Akkor olvass tovább!

Cikkszám: 02 Kategóriák: ,

ScepiHome rendszer öntözésvezérlő modulja, éves előfizetés, körönként.

Únod már, hogy állandóan állítgatni kell az öntözésvezérlődet? Esetleg feleslegesen locsol amikor később amúgyis várható eső? Szeretnél egy rendszert, ami automatán állít mindent helyetted? Akkor olvass tovább!

Nemhogy időjárás alapon öntöz, hanem egészen odáig megy, hogy neked ne kelljen rajta semmit sem állítani, teszi a dolgát!

Lehúzza a legfontosabb időjárásadatokat a legjobb aggregált időjárásmodellektől, és adatbázisba tárolja. Ezt felhasználva automatán számol mennyiséget, kezdési időpontot; nem öntöz ha várható, vagy ha volt eső (vagy kivonja a locsolandó mennyiségből a várható/elmúlt eső mennyiségét és kevesebbet locsol). Automatán csinál leafprotect-et, és mindent logol, megjeleníti a központi dashboard-on.

Külön számol locsolandó mennyiséget és ütemezést körönként, a talaj, fű típus, vágási intenzitás, locsolófejek típusának függvényében.

Telefonról is, számítógépről is vezérelhető (de pont az a lényege hogy ne kelljen vele foglalkoznod). Ja, és a lényeg, nem csak öntözésvezérlő, hanem a teljes otthonod vezérlését is rá lehet bízni, pl. hogy küldje haza a fűnyíródat leafprotect előtt, vagy állítsa le az öntözést ha mozgást lát a kamerán a kerben (vagy pont hogy indítsa el ha betolakodót lát – macskát, betörőt). Akárhány kört kezel akárhány protokollon, ha már van egy meglévő rendszered, ahhoz is illeszthető. Tud szivattyút is vezérelni, külön a csepi köröket, stb.
Természetesen hangasszisztensekkel is tudsz vele kommunikálni, ha mondod hogy locsoljon, akkor locsol. De még egyszer, nem kell ilyet tenned, tudja a dolgát. Nem csak telepített rendszerhez illeszthető, hanem kisebb, kerti csapos kerteknél is alkalmazható, a locsolási logika ugyanúgy elérhető, csak a vezérelt kerticsapos locsoló eszköz más.

Ha több évre szeretnél előfizetni, több darabot tegyél ebből a kosárba.

Nézd meg a linkelt videókat, hosszabban elmagyarázzuk Gáborral, hogy miről is szól a történet:

FAQ:

-Q: Létezik ehhez a termékhez valamilyen bővített dokumentáció?
-A: Igen, a részletes dokumentáció itt érhető el: Működési leírás és felhasználói dokumentáció

-Q: Működik más, már meglévő öntözőrendszerrel is?
-A: Igen, képesek vagyunk már kiépített vezérlőket lecserélni a meglévő öntözőrendszer főbb komponenseinek megtartásával. Sőt, a telepítési költségek nagyrésze megspórolható ebben az esetben, mert legtöbbször rendelkezésre áll egy vízálló doboz a megfelelő trafóval, amibe akár be is lehet költöztetni egy okos relét, ami képes a szelepeket okosan vezérelni. Valamint elérhető belőle API is, erről itt találsz részleteket.

-Q: Ha az ügyfél szeretne zóna bővítést akkor azt csak simán mellé lehet tenni?
-A: Igen, néhány perces műveletről van szó, amit ingyenesen el tudunk végezni távolról, ekkor a szükséges számú plusz kör előfizetését kell csak pluszban megvásárolni. Amennyiben fizikai eszközt is telepíteni kell, ott természetesen kiszállássall, konzultációs óradíjon tudunk telepítést vállalni, de a legtöbb okos szelepvezérlő relé saját kezűleg is telepíthető.

-Q: Az éves licencdíj lejárta után nem működik a locsoló rendszer vagy csak az előrejelzés nem fog működni? Lejárat után létezik valami fallback időzítő alapú öntözésre?
-A: Az előfizetés megszűnése után a standard öntözésvezérlő felület használható, amin 3 öntözési programot lehet beállítani, de nem számol az időjárással. Tehát adott esetben fog locsolni esőben is, és nem veszi figyelembe a hőmérséklelet, párolgást, stb. Természetesen pl. egy esőérzékelő továbbra is menni fog és le fog állni az öntözés.

-Q: Milyen minimális szenzorok kellenek hogy elinduljon a rendszer?
-A: Semmilyen, az algoritmust úgy terveztük, hogy képes legyen működni kizárólag online, több meteorológiai modellt aggregáló időjárás service-ek alapján. Természetesen tudjuk a rendszert szenzorokkal bővíteni és erre is elérhetők további, komplexebb logikák, de a legtöbb esetben ezek nem szükségesek a szép eredményhez házikerti körülmények között. Készülünk egy pro termékkel ami jelenleg még érhető el. Amiben több, az a saját szenzor és hardware, a szoftveres réteg ugyanaz, szóval a most megvásárolt rendszerek is felfejleszthetők lesznek, leszámítva a saját hardware-re integrált GPS-t és 4G modem-et.

-Q: Ha ezek közül az alap szenzorok közül kiesik valamelyik akkor van e valamilyen helyettesítő táblázat hozzá?
-A: Nincs ilyen, ehhez a termékhez nem is értelmezett. A Pro verziónál az adatbázisban tárolt utolsó értékek és az online elérhető adatokból kombinált értékekre fogunk átállni a szenzorok kiesése esetén, és természetesen értesítést is küldünk ilyen hiba esetén.

-Q: Szivattyúnál van-e valamilyen áramlásmérés, szárazonfutás elleni védelem?
-A: Szivattyúnál többszörös védelmet használunk. Egyrészt a legtöbb szivattyú rendelkezik úszókapcsolóval szárazonfutás ellen, ezt a védelmet nem iktatjuk ki. Ezen felül szondákat tudunk használni mind a kút, mind a puffertartály szintjének érzékelésére és erre reagálunk. Így a szárazon futást szenzzorokkal is képesek vagyunk figyelni. Ezen felül a szivattyúvezérlő logika csak akkor kapcsolja a szivattyút, ha bármelyik kör locsolási igényt jelez, tehát szoftveresen is védekezünk. Áramlásmérést jelenleg nem tartalmaz a rendszer, de egyedileg megvalósítható. Egy hibrid kútvezérlésnél a fallback is megoldott, tehát ha képesek vagyunk kútról is és hálózati vízről is locsolni, akkor meg tudjuk oldani, hogy ha mind a kút szintje, mind a puffertartály alacsony, akkor képesek legyünk hálózati vízről automtikusan ellátni a locsolási igényt.

-Q: Ha az öntözés valamiért meghiúsul (elfogyott a víz a tárolóból, a fentebb említett példából kiindulva a szivattyú nem tudta felvenni a vizet valamiért, vagy simán csak elzárták a bejövő vizet) akkor arról hogy történik értesítés?
-A: Jelenleg email/felületi értesítés a standard, de igény szerint be tudunk állítani többféle push értesítési metódust, valamit akár jelenlegi rendszerek standard üzenet protokolljait is tudjuk használni, pl. egy MQTT queue-ba vagy mondjuk KNX buszra is tudunk üzenetet rakni ha erre volna igény. A bejövő vezetékes víz elzárását jelenleg nem érzékeljük, ezt általában hamarabb észrevesszük mi magunk mint a tipikusan 2-7 naponta elinduló locsolórendszer. Természetesen egy naraló esetén előfordulhat hogy szükséges egy ilyen logikát implementálni, ezt egyedileg tudjuk megvalósítani.

Egy általános válasz, hogy mi nem egy távoli nagy cég vagyunk, hanem itthonról, magyarul, rövid határidőkkel tudunk segíteni bármilyen okosítási logika megvalósításában, szóval ilyen jellegű igényekkel keressetek bátran. A működési elvünk, hogy a fejlesztések árát az azt igénylőnek kell megfizetnie, de ha ez egy olyan igény, amit utána több más felhasználó is használni tud és ezért hajlandó fizetni is, akkor a befolyó bevételből az eredeti megrendelőnek jóvá tudjuk írni a kifizetett összeget ingyenes havidíjas szolgáltatások formájában, így akár a nap végén ingyen is kivitelezhető egy jó ötlet.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mr Pitch Edition – okos öntözésvezérlés – éves díj körönként” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…