Az elmúlt hónapokban összeraktunk egy okosotthon demo falat a TekInvest-el közösen. Egy olyat, ami senki másnak nincs. Integrálunk rajta Zigbee-t, Z-Wave-et, Matter-t, KNX-et, Wifi-t, Modbus-t, hogy csak a leglényegesebb protokollokat említsem. Van fenn Deye inverter, két 10kWh-s BEEnergy aksi (az egyik 0.5, a másik 1C-s!) egy Voltie elektromos autó töltő, meg egy rakás vezérelt dolog, amik szépen beszélgetnek egymással.

Az egészet Node Red-el vezéreljük, raktunk fel egy központi kijelzőt is. Be tudjuk rajta mutatni, hogy mit is tud ez a rendszer, ráadásul nem is akármilyen környezetben. Ami még érdekes, hogy itt központnak egy Orange Pi-t használunk. Tudunk élesben demozni peak shaving-et, azonnali szigetüzembe váltást 3 fázisos backup-al, napelemes töltés és fogyasztásmérés alapján vezérelt fogyasztókat, szobán belüli mozgás alapján történő dolgokat, stb.

Ha valaki kíváncsi rá, akkor nyugodtan foglaljon egy konzultációt, és jelezze, hogy megnézné a rendszert. Ennyi minden egyben, úgy, hogy nem csak fel vannak szórva az eszközök a falra, hanem működnek is interaktívan, nem hiszem hogy bárki másnál lenne!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük