Komplex fűtés-vezérlés Istenhegyen

4 emelet, 15+ termosztát, 4 padlófűtés kör, 10+ fancoil, elektromos és gázkazán, napkollektor, puffertartály. Nem azt mondom, hogy minden nap ilyesmiket csinálunk, viszont egy nagyon szép feladat egy ilyen rendszert egybe összehozni, pláne, hogy vegyíteni kellett KNX-et minden mással.

Itt is a ScepiHome-ot nyúzzuk, 20 helyen mérünk hőmérsékletet, és teljesen elvonatkoztatunk a tradícionális fűtés-vezérléstől. Persze be lehet azt is állítani, hogy ne mehessen a hőmérséklet bizonyos szint alá vagy fölé, de inkább akkor fűtünk, amikor tényleg kell. Még azt is lekérdezzük API-val, hogy mikor van épp munkaszüneti nap, ami rögtön máshogy vezérel. Természesen minden elérhető, és felülbírálható távolról, 1 felületről. Szobák és szintek is állítgathatók, a puffer-t automatán kikeringetjük, a napkollektort meg be. Limitáljuk, hogy milyen hőfokot lehet beállítani a termosztátokon, ha túl magas lett kiválasztva, visszaállítjuk automatán.

Nehéz a rendszer előnyeit pár sorban átadni, de ha érdekes, erre vannak a konzultációink, bárkinek tudunk készíteni személyre szabott megoldást. A lenti kép senkit ne ijesszen meg, ez csak egy része a vezérlésnek, és ez nálunk mindennapos 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük