Gyártás-automatizálás Node Red-el

2023-ban kezdtünk el együtt dolgozni legnagyobb élelmiszeripari ügyfelünkkel, akit sajnos nem említhetek névvel. Viszont annyit mindenképp leírhatok, hogy legyen az egy sütő, egy siló, egy dobozoló, egy kupakoló, vagy egy nagyjából bármilyen robot, jó eséllyel olyan PLC vezérli, amit be tudunk kötni Node Red-be. Innentől kezdve pedig nem nagyon vannak határok! Automata batch számlálók, cél-dashboard-ok, automata reset-ek, PLC újrakonfigok, MES integráció, API-k, MQTT, és még sorolhatnám a számtalan lehetőséget.

Viszont természetesen az üzleti titok nálunk kiemelt jelentőségű, a bizalom az egyik legfontosabb építőkocka ebben a szakmában. Nem is kell messzire menni, egy menedzselt okosotthonnál is természetes, hogy egy biztonságos csatornán hozzá tudunk férni ügyfeleink rendszereihez (amennyiben ezt szeretnék). Gondoljatok bele ugyanebbe egy gyártói környezetben, ahol nem csak egy redőnyt tudnánk pl. lehúzni.

Nyilván nem ugyanaz a két világ. Gyártói környezetben már nem a ScepiHome fut. Redundáns, több tier-es virtualizált rendszerről beszélünk, az SLA-k, rendelkezésre állás, 24/7 a természetes fogalmak.

Itt jön képbe a szolgáltatás-portfóliónk. Monitoring, backup, patch-elés, távoli elérés és fejlesztés, verziókövetés, stb. Nem véletlenül léteznek.

Ha szeretnétek többet tudni ezekről, akkor nagyon szívesen mesélünk egy konzultáción! Mivel igazi képeket nem tudok, generáltattam kettőt gyorsan Node Red-el, Dall-E API-val ebből a szövegből 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük