Okosotthon Megoldások: Innováció és Kényelem

A nagy cégek, mint az IKEA, Apple, Google, Amazon és Xiaomi által kínált “okos otthon” rendszerek csupán “connected home” megoldások. Az igazi okosotthon azonban az, ahol nem szükséges a telefonunk használata: az otthon automatikusan reagál a cselekedeteinkre és igényeinkre, mintha saját intelligenciával rendelkezne.

Zöldebb Fű és Automatizált Redőnyök

Egy budapesti lakossági ügyfelünknél telepítettük az Scepi öntözés vezérlést, amely jelentősen javította a gyep minőségét. A rendszer segítségével a fű sokkal sűrűbb és élénkebb lett, valamint szemmel látható összeget spóroltunk a vízszámlán. Ezen kívül sikerült megvalósítani a redőnyök automatikus vezérlését is. Mostantól napnyugta után 10 perccel automatikusan leengedjük őket, így az ügyfél kényelmesen élvezheti a privát terét anélkül, hogy minden este külön kellene ezzel foglalkoznia.

Okos garázskapu és kertkapu

Ügyfelünk kérésére a régi garázskapu és kertkapu okosítását is elvégeztük. Ehhez különféle wifi- és Zigbee-rendszereket használtunk, amelyek zökkenőmentesen integrálódtak a ScepiHome-al. Az okosítás eredményeként ügyfelünk mostantól Siri segítségével tudja nyitni a kaput és a garázst, amikor hazaérkezik, anélkül hogy drágább Apple termékeket kellett volna vásárolnia. A meglévő eszközökkel is sikerült megoldanunk az okos vezérlést, ami jelentős költségmegtakarítást jelentett számára. További információ a kapu okosításáról itt.

Klímavezérlés és Hőmérséklet-Szabályozás

Egy másik ügyfelünknél az volt a célunk, hogy az otthon automatikusan alkalmazkodjon a távolsághoz, ahonnan az illető éppen érkezik. Nyári napokon, amikor csak a szomszédba ugrik át, a klímák nem kapcsolnak le, így nem pazarolja el az energiát. Ellenben, ha elhagyja a települést, a klímák automatikusan kikapcsolnak. Sőt, ha munkából tér haza, a rendszer előre lehűti a házat, hogy az érkezéskor kellemes hőmérséklet fogadja őt.

Összegzés

Ezek az egyedi okosotthon megoldások nemcsak kényelmet biztosítanak ügyfeleink számára, hanem jelentősen hozzájárulnak az energiahatékonysághoz is. A modern technológiák és az okos rendszerek integrációja révén a mindennapi élet egyszerűbbé és kényelmesebbé válik. Öröm számunkra, hogy ilyen innovatív projekteket valósíthatunk meg, amelyek valódi értéket képviselnek az ügyfeleink életében.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük